wp73d486d6.png

© 2008 2Brothers2Africa

wpe2803495_0f.jpg
wp944249a5.png
wpba7e9dfa.png

wp31596999.jpg Ik ben Herbert Lebbink de oudste broer van Andre en Gert.

 

Ik ben 45 jaar jong, geboren en getogen in Almeloooooo. Oude auto’s zijn mijn passie.             

Op dit moment ben bezig ik met de volledige restauratie van een Fiat 600.

Voor dit fiatproject heb ik een Kitcar gebouwd op basis van een oude Eend.

Ik ben dus niet bang voor een uitdaging of avontuur.

 

Toen Andre mij vroeg om met hem deze uitdaging aan te gaan,

heb ik hier niet lang over na hoeven te denken. Er moet toch iemand zijn, die op mijn jongere broertjes past tijdens deze reis.

Het op deze manier steunen van het goede doel vind ik de beste manier. De projecten zijn kleinschalig waardoor de resultaten op zeer korte termijn zichtbaar zijn.

Bij grootschalige acties lees je te vaak dat een deel van de opbrengst, door corruptie in deze landen, niet bij het doel terecht komt.

En voor de rest, niet teveel nadenken maar gewoon doen. Life is what you make it.

 

.

wp3ebe655b_0f.jpg Ik ben Andre Lebbink, 38 jaar en de jongste van de 3 brothers 2 africa.

 

Ik ben getrouwd met mijn lieve vrouw Marjolein en vader van 2 kinderen,  Dion en Nikki.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als chauffeur bij Stephan Nederland, waarvoor ik in heel Nederland machines voor de voedingsverwerkende industrie vervoer en plaats.

Vroeger ben ik als automonteur begonnen maar toch weer overgestapt naar het transportvak.

Als chauffeur heb ik heel Europa doorkruist en veel gezien en beleeft.

In mijn vrije tijd mag ik graag een beetje klussen in en om het huis en aan auto's  sleutelen.

En nu is het tijd voor de grote uitdaging, om met een oude auto voor het goede doel ruim 7000 km naar Gamba te rijden om uiteindelijk in Kartong  te eindigen.

Na een poging ondernomen te hebben in Maart 2008 waarbij we gestrand zijn door een kapotte motor (voor details: zie reisverslag pagina) gaan we het 11 Oktober 2008 weer proberen .

Hopelijk gaat mijn droom nu uitkomen, want als je ergens aan begonnen bent wil je het ook graag afmaken vooral, in ons geval, als je na lange voorbereidingen strandt in Spanje.

En dit dan ook nog samen met mijn broers Herbert en Gert het avontuur tegemoet.

Met een oude auto ruim 7000 km ,waarvan 5000 km over zeer slechte wegen en door de Sahara woestijn, naar de eindbestemming rijden en daarbij ook nog totaal op jezelf zijn aangewezen.

 

wp4aed07cf_0f.jpg

Ik ben Gert Lebbink, de middelste dus van de "three brothers in crime" , 43 jaar jong en geboren in Almelo, doch nu sinds 16 jaar woonachtig in Enschede. Vader van twee lieve rakkers, Yvette van 12 en Maikel van 10.

Ik ben gek op auto's maar vooral ook computers. Alles wat met computers en automatisering te maken heeft trekt mij aan en ik ben dan ook een echte autodidact op dat gebied. Of het nu sleutelen aan pc's, webdesign, videobewerking of muziek is, als het maar digitaal is heeft het mijn belangstelling.

 

De traditionele vorm van ontwikkelingshulp is nooit mijn ding geweest, omdat ik daar niet in geloof. Door corruptie en tegenstrijdige belangen blijft er meestal teveel aan de "strijkstok" hangen.

Het steunen van mensen en landen door kleinschalige projecten vind ik de enige goede manier, want daardoor komt de hulp direct bij de mensen terecht en zijn de resultaten op korte termijn zichtbaar.

 

Door mijn werkzaamheden als webdesigner en webmaster voor het team tijdens de "eerste editie" ben ik aangestoken door het Antwerpen-Banjul virus. En ga ik dus na een helaas mislukte eerste poging in maart (motorpech) mede de uitdaging aan in oktober 2008.

Aan de auto sleutelen kan ik niet echt (maar dat leer ik wel nu ik recent een oldtimer heb gekocht), maar mooie plaatjes schieten met de camera ('s) des te beter.

 

En dit is de auto waar het allemaal mee moet gebeuren!!    

wp8c72b441_0f.jpg

 

Wij zijn bereikbaar onder de volgende telefoonnummers:    Herbert     06 - 226 188 13

                                                                                        Andre       06 - 249 176 71

                                                                                        Gert          06 - 308 308 01