wp73d486d6.png

© 2008 2Brothers2Africa

wpe2803495_0f.jpg
wp739b3936.png
wp2fb4bcf7.png

  De Antwerpen-Banjul Challenge (www.antwerpenbanjul.com) is een uitdaging om met een goede auto met een prijs van max. €1000,- deel te nemen aan een Unsupported Challenge en daarbij mogen de kosten voor het reisklaar maken niet de € 250,- overschrijden.

Er is van buitenaf formeel geen ondersteuning.

Dit betekent dat je de Challenge samen met je teamgenoten moet volbrengen zonder steun vanuit de organisatie.

Voor meer info hieromtrent: zie de officiële website van Antwerpen-Banjul.

                         

 

Het doel van onze Challenge is om de stichting Evenaar in Gambia financieel te ondersteunen, zie website www.equatorfoundation.com  . Deze stichting realiseert diverse kleinschalige projecten in Gambia, zoals ziekenhuisjes, opleiding verplegend personeel en artsen. Daarnaast helpen ze ook bij de bouw van waterpompen in de dorpen e.d.

 

Het project wat wij als team hebben gekozen is een studiebeurs voor de opleiding van medisch personeel in de plaats Banjul. De kosten voor een studiebeurs voor een arts zijn € 5000,-

In Gambia is de Jammeh Foundation For Peace (JFP) waarvan de president van Gambia de beschermheer is de overkoepelende organisatie.

 

Wij gaan dit doel realiseren door zoveel mogelijk geld in te zamelen om vervolgens met een Peugeot 405 Break naar Banjul in Gambia te rijden. De organisatie gaat daar de auto via een veiling voor ons verkopen. De opbrengst daarvan alsmede het overige sponsorgeld gaat dan naar het door ons opgegeven doel. De auto zelf zorgt natuurlijk voor een verhoging van de mobiliteit in het land. Alle meegebrachte spullen komen ook ten goede aan de bevolking. Een “garage” bijvoorbeeld, zal ongetwijfeld zeer blij zijn met onze gereedschapset.

 

Het geven van een briefing bij aanvang van de reis, ondersteuning bij grensovergangen, organiseren van de autoveiling en een presidentieel ontvangst bij de finish zijn de werkzaamheden van de organisatie.Tijdens de reis zijn we op ons zelf aangewezen. We rijden met meerdere teams tegelijk. Dit is voor de veiligheid en hulp bij problemen onderweg.  

 

De reis gaat door 8 landen, Belgie,Frankrijk,Spanje, Marokko,Westelijke Sahara,Mauritanië, Senegal, Gambia. De lengte van de reis is ongeveer 7000 km.

 

 

In de eerste drie landen en een stuk van Marokko rijden we nog over asfaltwegen, daarna worden het zandwegen of helemaal geen weg. Lokale gidsen zullen ons op bepaalde trajecten door de woestijn begeleiden. Onderweg zullen we om kosten te besparen zoveel mogelijk in een tent overnachten. De daar aanwezige campings zijn van het type NUL-sterren.

 

Om deze reis te realiseren hebben we natuurlijk van alles nodig, zoals brandstof, auto-onderdelen, gereedschap, kampeerspullen, navigatiesysteem en niet te vergeten financiën. Voor een gedetailleerde lijst, zie de materiaallijst.

 

U snapt al wel dat we hier sponsors voor nodig hebben. U kunt op twee manieren sponsoren, materieel en financieel.

Voor particuliere sponsors hebben we naast materiële sponsoring ook een dieselsponsoring opgezet. U kunt ons met een of meer jerrycans van 10 liter a 10 euro sponsoren. Voor elke 10 liter komt er een jerrycan achter uw naam te staan op de sponsorlijst. De diesel sponsorlijst  vindt je onder DEZE link!

 

U kunt ons natuurlijk ook gewoon sponsoren door uw bijdrage over te maken op ons Postbankrekening

met nummer 193.81.40  t.n.v. H.J. Lebbink, o.v.v. 3brothers2africa.